Ciaooo tak po dlhšej dobe pridávam recept na ragú! Ide o tzv. bolognese, aj keď výraz ragú úplne stačí. Čo potrebujeme okrem času?
Doba prípravy: 30 min
Doba varenia 3,5 hodiny
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
pancetta (ja nedávam)
0,5 kg mletého masa (bravčové a hovadze mix)
2 mrkvy
3-4 stopky zeleru
1 malý petržlen (ja dávam)
1 dcl červeného vína
2 konzervy súpaných paradajok
0,5 vývaru
tagliatelle (chladené)
olej, soľ, čierne korenie
Postup:
1. Nakrájame si na drobno cibuľu a cesnak (nie roztlačený!!!), pomaly opečieme na olivovom oleji.
2. Pridáme mäso, zeleninu, pomaly miešame.
3. Keď je všetko opečené, zalejeme vínom, necháme vypariť alkohol.
4. Pridáme paradajky, pomiešame, dosolíme, okoreníme.
5. Necháme „bublať“ na slabom ohni cca 3 hodiny a viac, podľa potreby pridávame vývar.
6. Vyvaríme tagliatelle. Zmiešame s ragú a podávame ešte s kvapkou olivového oleja.
Dobruuu chuť!
PS: SPAGHETTI NIEEEEEEEE!