40-article-tagliatelle-al-ragu_w295_h150

Tagliatelle al ragù

Škola Taliančiny

Ciaooo tak po dlhšej dobe pridávam recept na ragú! Ide o tzv. bolognese, aj keď výraz ragú úplne stačí. Čo potrebujeme okrem času?

Doba prípravy: 30 min

Doba varenia 3,5 hodiny

 

1 veľká cibuľa

2 strúčiky cesnaku

pancetta (ja nedávam)

0,5 kg mletého masa (bravčové a hovadze mix)

2 mrkvy

3-4 stopky zeleru

1 malý petržlen (ja dávam)

1 dcl červeného vína

2 konzervy súpaných paradajok

0,5  vývaru

tagliatelle (chladené)

olej, soľ, čierne korenie

 

Postup:

1. Nakrájame si na drobno cibuľu a cesnak (nie roztlačený!!!), pomaly opečieme na olivovom oleji.

2. Pridáme mäso, zeleninu, pomaly miešame.

3. Keď je všetko opečené, zalejeme vínom, necháme vypariť alkohol.

4. Pridáme paradajky, pomiešame, dosolíme, okoreníme.

5. Necháme „bublať“ na slabom ohni cca 3 hodiny a viac, podľa potreby pridávame vývar.

6. Vyvaríme tagliatelle. Zmiešame s ragú a podávame ešte s kvapkou olivového oleja.

 

Dobruuu chuť!

 

PS: SPAGHETTI NIEEEEEEEE! 

12 novembra, 2023